Agron Billa begon zijn culinaire opleiding in Pittem bij Roeselare en zette ze verder bij De Meersbloem in Tielt. Hij leert er de kneepjes van het vak.
Nadien geraakt zijn carrière in een stroomversnelling. De grote chef-kok Kris De Bruyn nam hem onder zijn hoede in zijn sterrenrestaurant Bistro Novo. Agron trekt nadien naar het tweesterrenrestaurant ‘T Laurierblad in Lochristi vooraleer hij naar Frankrijk gaat.
Hij heeft de bedoeling om er enkele weken te blijven maar keert pas enkele jaren later terug. Hij werkt achtereenvolgens voor het Château de la Chèvre d’Or**, met Jean-Marc Delacourt (Meilleur Ouvrier de France) en Le Lameloise***. Nadien trekt hij naar Zwitserland en versterkt hij het team van de beroemde driesterrenchef Philippe Rochat voor hij terugkeert naar België. Hij gaat aan de slag in Brugge, in het beroemde restaurant De Karmeliet***.
Tot slot trekt hij naar Engeland om nieuwe culinaire inspiratie op te doen in het Pont de la Tour*, in Londen.