Sluiten
Logo Beekhoeve

Catering

Chef-kok Agron Billa

Agron Billa is een culinair componist. Hij speelt met ingrediënten. Hij jongleert met kruiden en stemt alles fijntjes op elkaar af. De chef-kok haalt zijn inspiratie uit België maar ook uit zijn mediterrane roots.

Agron Billa begon zijn culinaire opleiding in Pittem bij Roeselare en zette ze verder bij De Meersbloem in Tielt. Hij leert er de kneepjes van het vak.

 

Nadien geraakt zijn carrière in een stroomversnelling. De grote chef-kok Kris De Bruyn nam hem onder zijn hoede in zijn sterrenrestaurant Bistro Novo. Agron trekt nadien naar het tweesterrenrestaurant ‘T Laurierblad in Lochristi vooraleer hij naar Frankrijk gaat.

 

Hij heeft de bedoeling om er enkele weken te blijven maar keert pas enkele jaren later terug. Hij werkt achtereenvolgens voor het Château de la Chèvre d’Or**, met Jean-Marc Delacourt (Meilleur Ouvrier de France) en Le Lameloise***. Nadien trekt hij naar Zwitserland en versterkt hij het team van de beroemde driesterrenchef Philippe Rochat voor hij terugkeert naar België. Hij gaat aan de slag in Brugge, in het beroemde restaurant De Karmeliet***.

 

Tot slot trekt hij naar Engeland om nieuwe culinaire inspiratie op te doen in het Pont de la Tour*, in Londen.

Culinaire identiteit

Koken is innoveren. Agron Billa denkt niet in hokjes en gebruikt de ochtendmarkt als zijn belangrijkste inspiratiebron. Terwijl hij naar de kraampjes kijkt, stelt hij zijn borden samen die hij nadien achter het fornuis uitprobeert. Samen met zijn team werkt hij urenlang om de perfectie te bereiken. Tal van probeersels, een oneindig aantal experimenten en creatieve brainstormsessies om de perfecte harmonie te creëren en op zoek te gaan naar het verschil dat voor een originele toets zorgt.

Bij Beekhoeve Catering wordt alles huisbereid! Het is meer dan een bedrijfscultuur. Het is het uitgangspunt van elk gerecht om de klanten de smaak van kwaliteitsvolle producten opnieuw te laten ontdekken. Daarnaast is het ook een manier om zich te onderscheiden en unieke, creatieve en verbazende gerechten op uw bord te toveren. Sorbet met rucola, anijsbrood of gesmolten boter met bosbessen zijn maar enkele voorbeelden van deze wil om anders te zijn. Het is een obsessie om klanten de ultieme smaakervaring te bieden. Ongekend en nergens anders te vinden.